<
>

Ten Hag en Man United zetten puntjes op de i

Erik ten Hag gaat de nieuwe coach van Manchester United worden, melden bronnen aan ESPN Nederland en ESPN Engeland. De 52-jarige trainer en de Engelse recordkampioen zijn het met elkaar eens. Ten Hag, die vorige maand door United werd gesproken, stond op een shortlist van vier man naast Mauricio Pochettino van Paris Saint-Germain, Spanje-coach Luis Enrique en Julen Lopetegui van Sevilla.

United ziet in de trainer van Ajax een opvolger van Ole Gunnar Solskjær voor de lange termijn van de club. Sinds het vertrek van de Noorse clublegende in november 2021 fungeert Ralf Rangnick als tussenpaus bij The Red Devils, iets wat de Duitser zal doen tot het einde van het seizoen. Ten Hag begint deze zomer bij de huidige nummer zeven van de Premier League. De trainer lag nog tot 2023 vast in Amsterdam, maar de Engelsen besluiten om niet langer te wachten en het contract voor 2 miljoen euro af te kopen.

Ten Hag boven Pochettino
United's zoektocht naar een nieuwe manager is geleid door voetbal directeur John Murtough en technisch directeur Darren Fletcher. Zij rapporteerden aan chief executive Richard Arnold en mede-voorzitter Joel Glazer die de uiteindelijke beslissing hebben over de benoeming van de nieuwe trainer. De keuze voor de opvolger van Solskjaer kwam uiteindelijk neer op een rechtstreeks gevecht tussen Ten Hag en Pochettino. De moeilijkheden die Pochettino dit seizoen bij PSG ondervond, in combinatie met de mogelijke kosten om hem te ontslaan van de resterende 12 maanden van zijn contract in het Parc des Princes, lieten de voormalige Spurs-manager om zowel voetbal- als financiële redenen kiezen voor Ten Hag.

De Britten willen naast Ten Hag een assistent-trainer met de nodige ervaring in het Engelse voetbal. Steve McClaren is volgens verschillende media de beoogde assistent, een rol die hij tussen 1999 en 2001 ook al vervulde bij de club uit Manchester. Tijdens McClarens eerste periode in Enschede waren de rollen omgedraaid en was Ten Hag vijftig wedstrijden de assistent-trainer van de inmiddels 60-jarige Engelsman. Ook René Meulensteen is een optie die wordt overwogen.

Na Louis van Gaal is Ten Hag de tweede Nederlandse trainer op Old Trafford. De club heeft geen lange geschiedenis met coaches buiten het Verenigd Koninkrijk met verder enkel José Mourinho als voorganger van Solskjær.