<
>

Steunbetuigingen uit de voetbalwereld voor Van Gaal

Pro Shots

Louis van Gaal heeft al veel steunbetuigingen gekregen nadat de bondscoach zondagavond in het praatprogramma van Humberto Tan onthulde dat hij lijdt aan prostaatkanker. Op sociale media spreken clubs en mensen uit de voetbalwereld hun medeleven uit.

Van Gaal zijn oude club FC Barcelona stuurden al vrij snel een tweet. Zij volgden Manchester United, dat kort na het bekend worden van het nieuws liet weten de voormalige clubtrainer "kracht en moed" te zenden.

Manchester United-speler Marcus Rashford zag het bericht van zijn club ook. De Engelsman debuteerde onder Van Gaal bij United en is hem daar nog altijd erg dankbaar voor.

De 70-jarige Van Gaal vertelde dat hij al geruime tijd prostaatkanker heeft en inmiddels 25 keer is bestraald. Hij hield het al die tijd buiten de publiciteit, zelfs de spelers van het Nederlands elftal waren niet op de hoogte.

"Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze oude manager Louis van Gaal", twitterde FC Barcelona, waar Van Gaal twee periodes trainer was. "Blijf sterk en word snel beter, Louis."

De KNVB wil niet zeggen hoe lang de bond hiervan al op de hoogte was. "Wat een werkgever en werknemer bespreken, is iets wat tussen beiden moet blijven", aldus een woordvoerder. "Louis is de bondscoach en een werknemer van de KNVB. Natuurlijk hebben we hem veel beterschap gewenst." Ondanks zijn ziekte is Van Gaal zelf, vastberaden eind van dit jaar met Oranje naar het WK in Qatar te gaan.

Nathan Aké liet als één van de eerste spelers van het Nederlands elftal weten mee te leven met de bondscoach.

Bij FC Bayern München hopen ze ook op een snel herstel. "Iedereen weet hoe sterk hij is. We hopen op een snelle en volledige genezing."

Ook Telstar, waar Van Gaal als speler actief voor was, reageerde op het trieste nieuws. Van Gaal speelde als speler één seizoen voor Telstar en was begin dit seizoen voor één wedstrijd hoofdcoach van de club uit Velsen-IJmuiden tegen Jong AZ. De eenmalige wedstrijd van Van Gaal als coach van Telstar werd gewonnen met 1-0.

Ajax deelt deze foto, waarop Edwin van der Sar en Klaas-Jan Huntelaar de bondscoach sterkte wensen. Van Gaal won met Ajax in '95 de Champions League, met Van der Sar als keeper.

AZ, de club waarmee Van Gaal voor het laatst Nederlands kampioen werd, reageerde met een mooi Instagram bericht.

Niet alleen clubs waar Van Gaal hoofdtrainer was, leven mee met de 70-jarige bondscoach. Zo laat Real Madrid ook weten mee te leven met Van Gaal: "De kracht die Van Gaal altijd heeft laten zien, zal hem ook nu ook helpen deze ziekte te overkomen."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.