<
>

Nederlands elftal opent WK tegen Senegal

Het Nederlands elftal zal het WK voetbal in Qatar eind dit jaar aftrappen. De groepswedstrijd tegen Senegal is de openingswedstrijd van het toernooi geworden in plaats van het duel tussen thuisland Qatar en Ecuador. De wereldvoetbalbond FIFA heeft dat bekendgemaakt.

Doorgaans wordt de openingswedstrijd van een WK gespeeld door het organiserende land. De FIFA is nu met de begintijden van de wedstrijden gekomen. Daaruit blijkt dat Nederland op maandag 21 november om 11.00 uur tegen Senegal het WK opent en thuisland Qatar om 17.00 uur tegen Ecuador aftrapt. Het openingsduel wordt gespeeld in het Al Thumamastadion in Doha, Qatar speelt in het Al Baytstadion.

Ecuador is op vrijdag 25 november om 17.00 uur de tweede tegenstander van Oranje. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Khalifa Internationaal Stadion. De derde groepswedstrijd van het Nederlands elftal is op dinsdag 29 november om 16.00 uur tegen Qatar in het Al Baytstadion.

Op de openingsdag van het WK komen verder ook Engeland en de Verenigde Staten in actie. Eerstgenoemde speelt om 14.00 uur tegen Iran. De tegenstander van de VS moet zich nog plaatsen. Wales, Oekraïne en Schotland strijden om die plek.

De groepswedstrijd tussen Duitsland en Spanje is op zondag 27 november om 20.00 uur.

"Nadeel om eerste wedstrijd te moeten spelen"

Idealiter had Van Gaal gezien dat Oranje niet al op de eerste speeldag in actie komt. Dat liet de bondscoach weten na de loting. ''Het is een nadeel om meteen de eerste wedstrijd te moeten spelen. We hebben maar een week de tijd om ons voor te bereiden. Er zijn spelers die vlak voordat het toernooi begint een wedstrijd met hun club spelen. We hebben daardoor geen goede voorbereiding"

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.