<
>

Barcelona (v) met toeschouwersrecord naar halve finale Champions League dankzij zege op Real Madrid (v)

ANP

De vrouwen van Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. In het eigen Camp Nou werd voor een recordaantal van 91.553 toeschouwers in het Spaanse onderonsje in de kwartfinale Real Madrid opnieuw verslagen: 5-2. Barcelona had in Madrid al met 3-1 gewonnen. Lieke Martens ontbrak wegens een blessure bij de thuisclub.

Het bezoekersrecord bij een clubwedstrijd bij de vrouwen stond op 60.739 toeschouwers, drie jaar geleden in Madrid bij Atlético - Barcelona. Internationaal was de best bezochte wedstrijd van voetbalsters de WK-finale van 1999 tussen de Verenigde Staten en China. Ruim 90.000 toeschouwers zagen in de Rose Bowl in Pasadena het gastland de wereldtitel pakken.

Halverwege was het in Barcelona 1-1, een stand die al na 16 minuten op het scorebord stond. Mapi León zette Barcelona op voorsprong, Olga Carmona maakte uit een strafschop gelijk.

Na de hervatting zette Claudia Zornoza Real Madrid zelfs op voorsprong. Door treffers van Aitana Bonmatí, Clàudia Pina, Alexia Putellas en Caroline Hansen nam de thuisclub het initiatief weer over.

Bayern met Beerensteyn uitgeschakeld in Champions League

Met de Nederlandse international Lineth Beerensteyn als basisspeelster zijn de voetbalsters van Bayern München uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. In Parijs werd het woensdag 2-2 bij Paris Saint-Germain, nadat PSG in Duitsland met 2-1 gewonnen. Ramona Bachmann maakte in verlenging in de Franse hoofdstad de 2-2, hetgeen de beslissing bracht in het voordeel van de Franse formatie.

Bij rust was het 1-1. Sandy Baltimore zette de thuisclub op voorsprong, Saki Kumagai maakte gelijk. Na de hervatting kwamen de Duitsers op voorsprong door Lea Schüller. Daardoor werd de verlenging noodzakelijk.

Bayern miste in Parijs acht speelsters, van wie zeven wegens een besmetting met corona. Coach Jens Scheuer had daardoor maar vier wissels achter de hand. Beerensteyn werd in de 105e minuut vervangen.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt