<
>

Senegal ten koste van Egypte naar WK, Ghana plaatst zich na gelijkspel met Nigeria

Senegal is erbij op het WK in Qatar. Het land heeft zich ten koste van Egypte weten te plaatsen voor het eindtoernooi. In een herhaling van de Afrika Cup-finale bleken Sadio Mané en zijn teamgenoten wederom na strafschoppen te sterk voor Mohamed Salah en de Egyptenaren.

In het heenduel had Egypte met 1-0 gewonnen, maar vanavond boekte Senegal een 1-0 zege. De wedstrijd lag meer stil dan dat er gevoetbald werd, maar toch kwam Senegal nog tot 25 schoten. De overwinning na strafschoppen was dan ook terecht. Net als in de Afrika Cup-finale was het uiteindelijk Mané die de beslissende strafschop binnenschoot. Salah miste de eerste penalty van Egypte.

Ghana plaatst zich voor WK na gelijkspel met Nigeria

Ghana heeft zich geplaatst voor het WK, dat eind dit jaar in Qatar wordt gespeeld. Het Afrikaanse land had in de play-offs voldoende aan het gelijkspel tegen Nigeria (1-1), nadat het thuis niet verder was gekomen dan 0-0. In de Afrikaanse zone geldt in dit soort gevallen nog de regel dat uitdoelpunten dan de doorslag geven.

Thomas Partey van Arsenal zette Ghana al in de openingsfase op voorsprong. Nog voor rust maakte William Troost-Ekong uit een strafschop gelijk.

Ajacied Mohammed Kudus speelde mee met Ghana. Het land speelde in 2014 voor het laatst op een WK.

Tunesië heeft genoeg aan gelijkspel

Tunesië gaat ook naar het WK. Het land had genoeg aan de 0-0 tegen Mali, na eerder de uitwedstrijd met 1-0 te hebben gewonnen.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt