<
>

Van Gaal adviseert Ten Hag: "Kan beter naar een voetbalclub gaan dan naar een commerciële club"

Erik ten Hag staat nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United en heeft zijn eerste gesprek al gehad met de Engelse club. Bondscoach Louis van Gaal was in de periode tussen 2014 en 2016 de coach van The Red Devils. Vandaag werd Van Gaal op een persconferentie van het Nederlands elftal gevraagd naar advies voor de trainer van Ajax.

"Ik denk dat Erik ten Hag een geweldige coach is. Dat heb ik al meerdere keren laten blijken. Een geweldige coach is altijd goed voor Manchester United. Alleen Manchester United is een commerciële club en dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kan beter naar een voetbalclub gaan", aldus Van Gaal die 103 wedstrijden de leiding had over de club uit Manchester. Hij had in zijn tijd bij de club al eens kritiek op het feit dat er teveel aan geld gedacht werd in plaats van de voorbereiding op een nieuw seizoen. Van Gaal zei destijds: "We moeten ons op het nieuwe seizoen voorbereiden en wanneer je commerciële verplichtingen hebt onder slechte omstandigheden, dan is dat slecht voor de voorbereiding."

De bondscoach gaat niet het pad uitstippelen voor Ten Hag, maar voorziet hem wel van advies. Van Gaal: "Ik ga niet zijn carrière begeleiden. Dan belt hij mij zelf wel op, want we hebben zelf wel eens gesprekken met elkaar. Maar hij moet kiezen voor een voetbalclub en niet voor een commerciële club."