<
>

Canada plaatst zich voor WK 2022 in Qatar

Canada heeft zich geplaatst voor het WK 2022 in Qatar. Door de 4-0 zege op Jamaica zijn ze niet meer te achterhalen en kwalificeren ze zich als eerste team van Noord- en Centraal Amerika en het Caribisch gebied voor het wereldkampioenschap. Het is de tweede keer in de historie dat Canada zich plaatst voor het mondiale eindtoernooi. De eerste keer was in 1986..

Al voor rust stond de ploeg van onder andere oud-PSV'er Atiba Hutchinson op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Tajon Buchanan en Cyle Larin. In de slotfase van de wedstrijd wordt de ruststand nog verdubbeld. In de 83e minuut scoort Junior Hoilett de derde. De eindstand wordt in de 89e minuut bepaald door Adrian Mariappa, die zijn eigen doelman verschalkte. Met slechts een verliespartij en zes tegendoelpunten in dertien duels is Canada dus als eerste van de CONCACAF-landen verzekerd van een ticket naar Qatar.

De Canadezen staan bovenaan in een poule van acht overgebleven teams, die allemaal al twee kwalificatiefases overleefden. Drie teams kwalificeren zich direct, terwijl de nummer vier nog een allesbeslissende ronde moet spelen tegen een Aziatischise vertegenwoordiger. Achtervolgers Amerika, Mexico en Costa Rica kunnen het gat niet meer overbruggen in de laatste wedstrijd(en).