<
>

Van Hanegem: "Ik zou Ten Hag wel willen zien bij Manchester United"

Ten Hag voor de camera's van ESPN Pro Shots / Niels Boersema

Als het aan Willem van Hanegem ligt, zou Ajax-trainer Erik ten Hag goed passen op Old Trafford. De 78-jarige voetballegende wordt in Willem van Oranje gevraagd naar zijn mening over de Ajax-trainer, die in de belangstelling staat van Manchester United.

Hans Kraay jr. vraagt Van Hanegem of hij denkt dat Ten Hag deze zomer vertrekt uit de hoofdstad. "Het ligt eraan. Ik had ze heel hoog zitten. Ze speelden echt bizar goed hoor. Aan het begin van het seizoen. Ik denk echt: die worden fluitend kampioen. Maar als ik alle wedstrijden na ga tegen de hele kleine clubs. En niet zeggen, die hebben allemaal geleerd om te verdedigen of werken met een nieuw systeem. Kom op nou. Als zij gewoon gaan spelen, spelen ze iedereen ondersteboven. Maar ik denk dat het bij hen niet zo klopt. Dat gevoel heb ik."

Kraay jr. vraagt de voormalig speler van Feyenoord of hij de trainer op de bank ziet zitten van een van de grootste clubs ter wereld. "Ik zou hem daar willen zien bij United. Dat denk ik ook dat het waarschijnlijk het beste is. Ik denk dat hij daar het meeste eer kan halen. Dat is wel belangrijk voor een trainer. Hij kan daar het roer omgooien. Als hij goede mensen om zich heen heeft."