<
>

Eriksen: ''Een betere comeback is nauwelijks denkbaar''

Christian Eriksen Pro Shots

Christian Eriksen beleefde zaterdag een fraaie rentree bij de Deense ploeg. De middenvelder, die vorig jaar op het EK een hartstilstand kreeg, maakte twee minuten na zijn invalbeurt tegen Oranje al een doelpunt. Het hielp Denemarken niet aan een goed resultaat (4-2).

"Een betere comeback is nauwelijks denkbaar. Al had ik er graag twee gemaakt", zei Eriksen, die ook nog een bal op de paal schoot, tegen de NOS. "Ik ben heel blij om terug te zijn. Ik had er ook veel zin in. Bij mij lag echt de focus om weer te voetballen."

De terugkeer bij zijn Deense ploeggenoten was bijzonder deze week, vertelde Eriksen. "Helaas is een aantal spelers dat er bij het EK wel bij was er nu niet bij. Hen moet ik nog even zien. Ik kwam bij de spelersgroep terug als lid van de familie. Natuurlijk was het even emotioneel, maar de volgende ochtend ging het ook alweer over voetbal."

Dat zijn internationale rentree was in het stadion van zijn voormalige werkgever Ajax, maakte het voor Eriksen nog wat specialer. "Ik heb hier mooie jaren meegemaakt. Mentaal ben ik nog steeds dezelfde voetballer en ik heb ook nog dezelfde kwaliteiten."

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.