<
>

MLS: Kansas wint nipt, Charlotte langs Cincinnati

In de Western Conference van de MLS heeft Sporting Kansas City knap gewonnen van gedeeld koploper Real Salt Lake: 1-0. Kansas schuift vijf plekken omhoog naar de achtste plaats, maar de rest van de divisie moet nog in actie komen in de vijfde speelronde van het seizoen.

Een goede openingsfase van Real Salt Lake leverde een kans op voor aanvaller Jonathan Menéndez, maar keeper Tim Melia pareerde. Verdediger Marcelo Silva hield met een spektaculaire redding de bezoekers in de wedstrijd en zo bleef het lang 0-0. De thuisploeg, met oud-PSV'er Nicolas Isimat-Mirin in de basis, had op voorsprong moeten komen via Felipe Hernandez en spits Nikola Vujnovic. Uiteindelijk zorgde Johnny Russell daarvoor. Na een mooie run met een beetje geluk rondde hij 10 minuten voor tijd prima af.

Charlotte langs Cincinnati

In de Eastern Conference had Charlotte FC een zege nodig om op gelijke hoogte te komen met nummer acht FC Cincinnati. Dat lukte: 2-0. Het is de tweede zege ooit in de MLS voor de club uit North Carolina, na de overwinning op New England vorige week.

Cincinnati, met bankzitter Kenneth Vermeer en invaller Haris Medunjanin, had weinig te vertellen. Karol Swiderski was de grote man bij Charlotte en tikte al na vijf minuten binnen na een goede actie van Benjamin Bender. Brandon Vazquez had gelijk moeten maken, maar Swiderski verdubbelde met een genadeloze vrij trap vroeg in de eerste helft de voorsprong. Een verdiend derde doelpunt bleef uit.