<
>

Seuntjens verlaat NAC voor Japans avontuur

Pro Shots

Ralf Seuntjens zet zijn carrière voort in Japan. De 32-jarige spits verlaat NAC Breda voor de Japanse derdedivisionist FC Imabari.

NAC ontvangt een transfersom voor Seuntjens, maar doet geen uitspraken over de hoogte van het bedrag. Het contract van Seuntjens liep nog door tot medio 2023. De Bredanaars wilden Seuntjens de kans om nog een keer in het buitenland te spelen niet ontnemen. Hij speelde dertig duels voor NAC, maakte twaalf doelputen en was goed voor negen assists.

“NAC is, was en blijft voor mij een thuishaven en Breda blijft mijn thuisstad", zegt The Seun of God op de website van NAC. "Ondanks de korte periode vond ik het prachtig om eindelijk voor NAC te spelen en een droom die uitkwam. Het afscheid na de wedstrijd tegen De Graafschap was adembenemend. Ik ga de supporters van NAC dan ook ontzettend missen, maar ben tevens erg dankbaar dat ook zij mij dit avontuur gunnen en blij voor mij zijn.”

“Het vertrek van Ralf is natuurlijk een aderlating voor ons", reageert trainer Edwin de Graaf. "Niet alleen qua speler, maar ook als mens. Aan de andere kant is dit voor hem natuurlijk een unieke kans in de herfst van zijn carrière.”

Der Bomber van Breda ook naar Japan

In het kielzog van Seuntjens vertrekt er nog een Bredanaar naar Japan. De 29-jarige Alex Schalk is de nieuwe spits van Urawa Red Diamonds. Schalk komt over van het Zwitserse Servette FC.