<
>

Ontgoocheling bij Italië: "Grote leegte overheerst"

De spelers van Italië waren diep teleurgesteld na de verrassende uitschakeling tegen Noord-Macedonië in de play-offs voor het WK van Qatar. De regerend Europees kampioen verloor in Palermo met 1-0 door een laat doelpunt van Aleksandar Trajkovski.

Volgens verdediger Giorgio Chiellini zijn de fouten in het kwalificatietraject Italië fataal geworden. "Het is lastig uit te leggen. Er heerst grote teleurstelling. Hoewel we goed speelden, konden we niet scoren", zei Chiellini, die in de slotfase nog in de ploeg kwam. "Van september tot vandaag hebben we fouten gemaakt en daar betalen we nu de prijs voor", zei de ervaren verdediger van Juventus. "Ik ben trots op het team dat alles heeft gegeven. Het mag duidelijk zijn dat we zeer teleurgesteld zijn. Een grote leegte overheerst bij ons."

Bondscoach Roberto Mancini had woorden van eenzelfde strekking na de uitschakeling. "Het is moeilijk om iets te zeggen nu, ik weet niet wat ik moet zeggen", zei Mancini tegen de pers. "Afgelopen zomer was het mooiste dat we mee konden maken, nu komt de grootste teleurstelling. Het is niet makkelijk om ergens aan te denken. Het spijt me heel erg voor de jongens: vanavond hou ik meer van ze dan in juli", aldus Mancini, die de schuld van de nederlaag op zich nam. "Ik ben de coach en de eerste verantwoordelijke, de groep niet. Zij hebben een grote toekomst, het zijn sterke spelers voor de toekomst van het nationale team. We verdienden deze nederlaag niet."

"Het is een grote teleurstelling", reageerde Jorginho bij Rai Sport. "Het doet pijn, heel erg veel pijn. We hebben altijd kansen gecreëerd en gedomineerd in wedstrijden, maar we waren niet in staat om het af te maken. Het is niemand in het bijzonder kwalijk te nemen, maar het is de realiteit. Ik weet niet waarom we niet in staat waren om ons te kwalificeren. Ik ben hier ook verantwoordelijk voor en het doet pijn om daar aan te denken", aldus de speler van Chelsea.

Blagoja Milevski, coach van Noord-Macedonië, was in zijn nopjes met de overwinning. "We hebben op Italiaanse wijze gewonnen van de Italianen, een goal en twee schoten op doel", concludeerde hij achteraf. "Ik ben erg blij met deze overwinning en ik ben trots op deze jongens."

De vooraanstaande Europese sportkranten oordelen hard over het sof van Italië. "Van de wereld", staat op de voorpagina van La Gazetta dello Sport. "Italië niet naar het WK", kopt het Spaanse Marca en L'Equipe schrijft dat "Italië heeft verloren in de woestijn".

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.