<
>

Antwerp raakt vier sponsoren kwijt na aanstelling Overmars

De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC raakt vier sponsoren kwijt vanwege de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Het bedrijf Select Groep, gespecialiseerd in personeelsmanagement, stopt na dit seizoen als partner van Antwerp en ook Descroes, een specialist in ongediertebestrijding, zegt de samenwerking op. Ondertussen hebben ook de bedrijven Federale Verzekering, Sport Nutrition en ziekenhuisgroep ZNA de samenwerking opgezegd.

Verbazing over aanstelling
"De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Groep", staat in een verklaring van het bedrijf in Belgische media. "Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert. Een bestuurder van Heylen Vastgoed, één van de belangrijkste sponsoren van Antwerp, sprak openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars.

"Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen", aldus Select Groep. "We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien."

Gesprekken met andere sponsoren
Naast Select Groep en Descroes willen ook de andere partners van Antwerp in gesprek met de club. Die gesprekken zijn ingepland. Mogelijk zullen er dus nog meer sponsoren afhaken bij de club.

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

In dit artikel is informatie uit het ANP gebruikt.