<
>

Gravenberch: "Tuurlijk liever bij het grote Oranje"

Ryan Gravenberch is door bondscoach Louis van Gaal buiten de selectie van Oranje gelaten voor de oefenduels met Denemarken en Duitsland. De middenvelder van Ajax mag zich daarom bij Jong Oranje melden, maar had dit graag anders gezien. "Ik denk als je van Oranje komt dat je daar gewoon wil blijven. Tuurlijk zou je liever daar gewoon willen zijn", vertelt Gravenberch.

Van Gaal gaf maandag op een persconferentie aan dat hij van mening is dat er bij Jong Oranje een belangrijke rol is weggelegd voor de middenvelder. Hij moet het team op sleeptouw nemen. De knop moet dus om bij Gravenberch. "In eerste instantie wil je gewoon bij het grote Oranje zitten. Als de bondscoach je dan niet selecteert, dan moet je je bij Jong Oranje melden. Jong Oranje heeft nu een belangrijke pot tegen Zwitserland en eerst nog Bulgarije. Ik ben er gewoon om het team te helpen, dus daar gaan we vol voor."

Concurrentiestrijd Klaassen

Bij Ajax houdt Gravenberch teamgenoot Davy Klaassen op de bank, maar zijn collega middenvelder is wél opgeroepen voor het Nederlands elftal. Zo gaat de concurrentiestrijd vrolijk verder. "De bondscoach maakt de beslissingen. Hij selecteert de middenvelders en heel het team. Ik heb daar alleen invloed op met mijn spel bij Ajax. Dit keer val ik er net buiten."

Bayern München

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Bayern München een bod van 25 miljoen euro heeft neergelegd bij Ajax voor Gravenberch. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Dat laat ik gewoon aan mijn vader en mijn zaakwaarnemer (Mino Raiola) over. Die hebben het daarover en ik moet gewoon voetballen. That's it. Het maakt me wel trots dat er zulke hoge bedragen worden geboden." De interesse leidt de middenvelder voorlopig nog niet af. "Ik focus me nu gewoon op Ajax en op het spel. Dat gaat nu goed, dus ik ben er niet echt mee bezig laat ik het zo zeggen."

Contract Ajax

Het contract van Gravenberch bij Ajax loopt nog tot de zomer van 2023. Er bestaat dus nog altijd een kans dat de middenvelder ook volgend seizoen nog in Amsterdam speelt. "Dat zou kunnen. Ik heb nog een contract van een jaar", lacht Gravenberch die niet te veel wil loslaten.

Jong Bulgarije - Jong Oranje is vrijdag vanaf 18:45 uur live te zien op ESPN