<
>

Mazraoui en Ziyech bedanken voor Marokkaans elftal

Pro Shots

Eerder vandaag kwam het nieuws dat Mazraoui en Ziyech verrassend genoeg weer tot de voorselectie van Marokko behoren. Op Instagram laten ze weten niet in te gaan op deze uitnodiging. Mazraoui hoopt in de toekomst nog wel uit te komen voor het Marokkaanse elftal, terwijl Ziyech dit boek definitief gesloten heeft.

Gekwetst
De vleugelverdediger van Ajax zegt gekwetst te zijn door de voetbalbond: “De afgelopen anderhalf jaar ben ik zonder reden of uitleg niet opgeroepen voor de nationale ploeg. In deze periode heeft geen enkel persoon van de federatie of de staf de tijd genomen om te communiceren of mij in te lichten over de reden.”

De 24-jarige back is naar eigen zeggen tot een pijnlijke conclusie gekomen: 'Met pijn in mijn hart heb ik besloten om in de komende selectie niet voor de nationale ploeg te spelen. Ik wens het team het allerbeste en hoop je in de toekomst te zien.’ Mazraoui gooit hiermee de deur voor in de toekomst niet geheel dicht.

Ziyech
Chelsea-middenvelder Ziyech ziet zichzelf niet meer terugkeren in het shirt van Marokko: “Het spijt mij voor de fans, want deze beslissing is niet eenvoudig.” Eerder zei hij over zijn besluit om niet terug te keren al: “Ik concentreer me op wat ik doe met mijn club. Het was een beslissing die bondscoach Halilhodzic nam en je moet respecteren. Als er ook gelogen wordt, dan is het voor mij duidelijk en ik zal niet terugkeren naar het nationale team.”