<
>

Bondsvoorzitter Marokko: ''Mazraoui en Ziyech in voorselectie''

Fouzi Lekjaa de bondsvoorzitter van het Marokkaanse elftal heeft in een interview gezegd dat Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de voorselectie van Marokko zullen zitten. De aankondiging is opmerkelijk omdat bondscoach Vahid Halilhodzic meermaals heeft laten weten dat hij de bannelingen niet meer terug wilde zien in net nationale elftal.

Toch worden Ziyech en Mazraoui dus wel uitgenodigd door de bond. Marokko werd in januari uitgeschakeld door Egypte in de kwartfinale van de Afrika Cup. Na de uitschakeling werd de roep om de rentree van Ziyech en Mazraoui sterker. Halilhodzic wilde hier echter niets van weten en haalde hard uit naar vooral Ziyech: ''We kunnen mensen vergeven, maar in dit geval niet. Niemand heeft het recht om de eer van het nationale elftal aan te tasten. Ik laat het niet toe dat iemand de sfeer verpest in mijn team, zelfs niet als het Lionel Messi is'', aldus de trainer.

Chelsea-speler Ziyech reageerde daarna op zijn beurt op de uitspraken van Halilhodzic: "Ik keer niet terug, die beslissing heb ik genomen", liet Ziyech weten. "De bondscoach heeft leugens over mij verteld, dat is voor mij moeilijk te accepteren. Ik concentreer me nu volledig op mijn club. Dat is het."

Het is dus nog maar de vraag of Ziyech de uitnodiging accepteert van de Marokkaanse bond. Over Mazraoui is bondsvoorzitter Lekjaa in ieder geval erg positief: "Ik heb gesproken met Vahid en Noussair kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen'', zei Lekjaa, die bevestigde dat de Bosnische bondscoach ook na de uitschakeling op de Afrika Cup het vertrouwen krijgt.

Marokko speelt eind maart twee playoff-duels om een WK-ticket tegen DR Congo. De wedstrijden zijn allebei live te zien op ESPN.

DR Congo - Marokko is 25 maart vanaf 15:50 uur live te zien op ESPN. De return is 29 maart vanaf 21:20 uur te zien op ESPN.