<
>

Gravenberch bij Jong Oranje na ontbreken bij Nederlands elftal

Pro Shots

Ryan Gravenberch is opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Zwitserland. De 19-jarige Amsterdammer zat tijdens eerdere interlandperiodes bij het Nederlands elftal, maar bondscoach Louis van Gaal heeft nu niet voor de Ajacied gekozen in zijn voorselectie. Gravenberch zat de afgelopen weken bij zijn club een paar wedstrijden op de bank, toen Davy Klaassen de voorkeur kreeg.

Sven Botman is terug in de voorselectie van Jong Oranje. De verdediger van Lille miste in november interlands vanwege een blessure. Erwin van de Looi heeft ook Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers FC), Elayis Tavsan (NEC) en Thomas Buitink (Vitesse) opgenomen in de groep van dertig. Die wordt over twee weken teruggebracht naar 23.

Jong Oranje speelt 25 maart uit tegen Bulgarije en 29 maart thuis tegen Zwitserland. In de poule staat Zwitserland bovenaan en heeft Nederland, met een wedstrijd minder gespeeld, 3 punten minder. De eerste van de groep en de beste nummers 2 plaatsen zich voor het EK volgend jaar in Georgië en Roemenië. Voor de overige nummers 2 zijn er nog play-offs om zich te plaatsen.

In dit artikel is gebruik gemaakt van informatie van het ANP.