<
>

Zverev krijgt maximale boete van 35.000 euro

Alexander Zverev heeft een boete van 40.000 dollar, omgerekend ruim 35.000 euro, gekregen voor zijn wangedrag op het tennistoernooi van Acapulco. De 24-jarige Duitser was al gediskwalificeerd bij het toernooi in Mexico.

Volgens de ATP, de belangenbehartiger van tennissers, is het de maximale straf voor dergelijke misdragingen. De ene helft van de bedrag heeft hij gekregen voor 'verbaal geweld', de andere helft is hem opgelegd vanwege 'onsportief gedrag'. Tevens moet Zverev zijn in Mexico verdiende prijzengeld, ruim 28.000 euro, afstaan en hij ontvangt op het toernooi geen punten voor de wereldranglijst.

De nummer 3 van de wereld misdroeg zich eerder deze week na afloop van een verloren partij in het dubbelspel. Na het laatste punt sloeg hij meermaals met zijn racket tegen de stoel van de umpire, terwijl hij de scheidsrechter agressief toesprak.

Excuses

Na het voorval bood Zverev zijn excuses aan voor zijn daden. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe zeer ik spijt heb van mijn gedrag", liet hij in een verklaring weten. "Ik heb me verontschuldigd bij de umpire want mijn gedrag tegenover hem was verkeerd en onacceptabel. Ik ben alleen maar teleurgesteld in mezelf. Dit had niet mogen gebeuren, er zijn geen excuses. Ik verontschuldig me ook tegenover mijn fans, het toernooi en de sport waarvan ik houd."

Volgens de ATP wordt het gedrag van Zverev nog nader onderzocht.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.