<
>

Tennisser Zverev uit toernooi gezet wegens onsportief gedrag

De Duitse tennisser Alexander Zverev is verwijderd uit het toernooi van Acapulco. Dat is gebeurd vanwege 'onsportief gedrag'. Zverev, de nummer 3 van de wereld, had in de eerste ronde de Amerikaan Jenson Brooksby verslagen. Hij zou in de tweede ronde zijn landgenoot Peter Gojowczyk treffen.

De 24-jarige Zverev misdroeg zich na zijn partij in het dubbelspel met de Braziliaan Marcelo Melo. Het duo verloor van de Brits/Finse combinatie Lloyd Glasspool en Harri Heliövaara. Meteen na de partij intimideerde de Duitser de umpire. Hij sloeg onder meer met zijn racket tot vier keer toe tegen de stoel van de arbiter.

Geruzie over een (uit)bal
In de beslissende supertiebreak tot de tien begon het geruzie bij een achterstand van 8-6 over een bal die al dan niet uit was. Melo en Zverev zagen de bal duidelijk buiten de lijnen stuiteren, waardoor het 8-7 zou worden. De umpire oordeelde echter dat het 9-6 werd voor Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara, die daarna meteen hun eerste matchpoint benutten.

"Vanwege onsportief gedrag aan het einde van zijn dubbelwedstrijd op dinsdag, is Alexander Zverev uit het toernooi van Acapulco gezet", meldt mannentennisorganisatie ATP in een korte verklaring op Twitter.

Zverev had een korte nacht achter de rug nadat zijn wedstrijd tegen Brooksby pas rond 05.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag was geëindigd. Zijn uitbarsting kan Zverev op meer sancties komen te staan. In 2019 kreeg de Australiër Nick Kyrgios voor vergelijkbaar gedrag een schorsing van zestien weken en een boete van meer dan een ton.

Tegen Zverev loopt ook een onderzoek door de ATP naar beschuldigingen van huiselijk geweld tegenover zijn ex-vriendin, de Russische Olga Sharipova.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.