<
>

Schuurs strandt in halve finale WTA Finals

Tennisster Demi Schuurs en haar Amerikaanse dubbelpartner Nicole Melichar-Martinez zijn op de WTA Finals gestrand in de halve finale. Ze verloren op het eindejaarstoernooi in de Mexicaanse stad Guadalajara in de supertiebreak van de olympisch kampioenen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië: 6-3 3-6 6-10.

Het Tsjechische duo dat als eerste is geplaatst in Mexico, was in de groepsfase van de WTA Finals ongeslagen gebleven, maar verloor de eerste set van Schuurs en Melichar-Martinez. Krejcikova en Siniakova hadden het overwicht in de tweede set en namen ook een voorsprong in de afsluitende matchtiebreak. Het duo liep uit naar 5-1 en gaf die marge niet meer uit handen. Op 9-6 maakte Siniakova het op het tweede matchpoint af met een volley.

Schuurs en Melichar, die is geboren in Tsjechië, wonnen in de groep twee van hun drie wedstrijden. De 28-jarige Limburgse bereikte twee jaar geleden met de Duitse Anna-Lena Grönefeld ook de laatste vier bij de WTA Finals.

De andere halve finale in het dubbelspel in Guadalajara gaat tussen het Japanse duo Shuko Aoyama/Ena Shibahara en de Belgische Elise Mertens en haar Taiwanese partner Hsieh Su-wei.

Muguruza treft Kontaveit in finale enkelspel

Garbiñe Muguruza neemt het in de eindstrijd van de WTA Finals op tegen Anett Kontaveit uit Estland. Nadat Muguruza haar landgenote Paula Badosa in de halve finales in het Mexicaanse Guadalajara had verslagen, plaatste Kontaveit zich voor de finale door te winnen van Maria Sakkari uit Griekenland in drie sets: 6-1 3-6 6-3.

Kontaveit, als achtste geplaatst op het eindejaarstoernooi, won haar eerste twee groepswedstrijden, maar verloor haar laatste partij in de groep van Muguruza met 6-4 6-4. De Estse was toen echter al zeker van een plaats in de halve finales en de Spaanse nog niet.

Tegen Sakkari was ze duidelijk de betere in de eerste set met twee breaks, maar de Griekse knokte zich terug. In de derde set brak Kontaveit op 4-3 de opslagbeurt van haar tegenstandster voor de tweede keer en serveerde de wedstrijd vervolgens uit.

Muguruza, bezig aan haar vierde deelname aan de Finals, won in de halve eindstrijd in twee sets van haar 24-jarige landgenote Badosa: 6-3 6-3.