<
>

Wildcards Wimbledon voor oud-winnaars Murray en Venus Williams

Pro Shots

Wimbledon heeft de Brit Andy Murray en de Amerikaanse Venus Williams een wildcard gegeven voor de komende editie, meldde de organisatie van het grandslamtoernooi. Beide tennissers staan niet hoog genoeg op de wereldranglijst voor rechtstreekse toelating tot het hoofdtoernooi.

Murray (34), de huidige nummer 124 van de wereldranglijst, won Wimbledon twee keer (in 2013 en 2016). Hij speelde dinsdag op het toernooi van Queen's zijn eerste wedstrijd in meer dan drie maanden. De 34-jarige Schot kwam dit seizoen nauwelijks in actie door een heupprobleem en moest de Australian Open laten schieten door een besmetting met het coronavirus.

De 40-jarige Williams won Wimbledon vijf keer (2000, 2001, 2005, 2007 en 2008) en verloor vier keer de finale. Ze staat momenteel 103e van de wereld. Bij haar laatste deelname in 2019 ging ze in de eerste ronde al onderuit tegen landgenote Cori Gauff. Wimbledon begint op 28 juni.

Deelname Osaka
Wimbledon verwacht nog altijd dat Naomi Osaka meedoet aan de komende editie van het grandslamtoernooi in Londen. "We hebben contact gehad met haar team, niet met Naomi zelf, maar zoals de zaken er nu voor staan doet ze mee. We hebben geen afmelding gekregen", zei directeur Sally Bolton van de organiserende All England Club in The Guardian.

De Japanse nummer 2 van de wereld trok zich vorige maand terug uit Roland Garros vanwege alle ophef die haar persboycot had veroorzaakt. Osaka had voorafgaand aan het Franse grand slam laten weten niet op de persconferenties te willen verschijnen omdat het haar vaak mentale problemen bezorgt. Ze kondigde een rustperiode aan.

Toernooidirecteur Jamie Baker zei ook met het begeleidingsteam van Osaka te hebben gesproken. "Laat duidelijk zijn dat we volledig openstaan voor alles waarover ze maar wil praten. Uiteraard willen we de beste tennissers van de wereld hier hebben en behandelen we elke speler met de grootste zorg. Dat zie ik ook als mijn belangrijkste rol."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.