<
>

Tsitsipas na vijfsetter in finale Roland Garros

Pro Shots

Stefanos Tsitsipas is de eerste finalist bij het mannen enkelspel op Roland Garros. De 22-jargie Griek wist na een spannende vijfsetter af te rekenen met Alexander Zverev: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Stefanos Tsitsipas, als vijfde geplaatst, begon sterk aan de partij. De Griek pakte direct een 3-0 voorsprong en won de set met 6-3. In de tweede set waren de rollen in eerste instantie omgedraaid. Nu nam Zverev het initiatief. De Duitser kwam op 3-0, maar leverde vervolgens zijn drie volgende servicebeurten in. Tsitsipas won daardoor ook de tweede set met 6-3.

De Griek lag op koers voor zijn eerste finaleplaats in een Grand Slam. Vorig jaar strandde Tsitsipas op het gravel in Parijs in het zicht van de haven. Novak Djokovic bleek toen in de halve finale in een vijfsetter te sterk.

Veerkracht

Maar Zverev toonde veerkracht. De nummer zes van de plaatsingslijst, die in tegenstelling tot Tsitsipas wél ervaring heeft met het spelen van een Grand Slam-finale (verliezend finalist US Open 2020), pakte de derde set met 6-4. Tsitsipas leek van slag, want hij leverde in de vierde set direct zijn service in. Een cruciaal moment in de vierde set, want Zverev hield wel zijn servicebeurten: 6-4.

Griekse Glorie

In de vijfde set was het toch weer Tsitsipas die zijn goede spel wist terug te vinden. De Griek won de beslissende set met 6-3 en gaat daardoor voor het eerst in zijn loopbaan naar een Grand Slam finale. Het is voor het eerst dat een Griekse tennisser dat weet te bereiken. In de finale neemt hij het zondag op tegen Novak Djokovic of Rafael Nadal, die later op de avond de andere halve finale spelen.