<
>

Djokovic naar halve finale in Parijs en treft Nadal

Pro Shots

Novak Djokovic heeft de halve finale van Roland Garros bereikt. De Serviër rekende in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini: 6-3, 6-2, 6-7, 7-5. Djokovic moest in zijn vorige wedstrijd tegen een andere Italiaan, Lorenzo Musetti, nog diep gaan in een vijfsetter. Dit keer ging het in vier sets voor Djokovic, die goed omging met de harde slagen van Berrettini, de nummer negen van de wereld. Djokovic reageerde ontzettend uitbundig na zijn overwinning, maar het is onduidelijk waar dat precies vandaan kwam.

Nadal wacht in halve finale

The Djoker neemt het vrijdag in de halve finale op tegen nummer drie van de wereld Rafael Nadal. De Spaanse gravelkoning won vandaag zelf zijn kwartfinale in vier sets van Diego Schwartzman.

In onderlinge ontmoetingen tussen de twee tennis-giganten staat Djokovic met 29 tegen 28 voor, maar voor Nadal is er nu dus de uitgelezen mogelijkheid om op zijn favoriete ondergrond gelijk te maken. De Spanjaard zal zeker de favoriet zijn. Vorig jaar won Nadal immers nog de finale in Parijs door Djokovic met 6-0, 6-2, 7-5 te verslaan.