<
>

Federer trekt zich terug uit Roland Garros

Pro Shots

Update 16.25: Roger Federer heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. De Zwitser heeft teveel last van zijn knie. Via het Twitteraccount van Roland Garros maakt hij bekend dat hij niet in actie komt in de vierde ronde van het toernooi van Parijs.

''Na gesprekken met mijn team, heb ik besloten dat ik me terug moet trekken uit Roland Garros. Na twee knieoperaties en een dik jaar aan revalidatie is het belangrijk dat ik naar mijn lichaam luister en niet te hard van stapel loop. Ik ben heel blij dat ik drie wedstrijden heb kunnen spelen. Dat ik weer op de baan kan staan geeft mij het beste gevoel dat er is.''

Roger Federer overweegt zich terug te trekken van het Franse Open, ondanks dat de tennisser de laatste 16 heeft bereikt na een spannende zege in vier lange sets op de Duitser Dominik Koepfer. Hij deed dat in een wedstrijd die ruim drieënhalf uur duurde en pas na middernacht eindigde.

"Ik moet beslissen of ik doorga met spelen of niet. Is het te riskant om druk te blijven uitoefenen op de knie? Is het een goed moment om te rusten?," vroeg De Zwitserse tennisser die in augustus 40 wordt, zich na het duel af.

De twintigvoudig Grand Slam-titelwinnaar, die in 2020 twee knieoperaties onderging en pas zijn derde toernooi speelt sinds de Australian Open van vorig jaar, heeft altijd gezegd dat Wimbledon dit jaar zijn belangrijkste toernooi is. Dat toernooi begint over ruim drie weken.

Als de als achtste geplaatste Federer doorspeelt in Parijs, ontmoet hij maandag de Italiaan Matteo Berrettini, de nummer 9 van de plaatsingslijst.