<
>

Djokovic zonder problemen naar vierde ronde in Parijs

Pro Shots

Novak Djokovic heeft zonder veel problemen de vierde ronde bereikt op Roland Garros. De Servische nummer 1 van de wereld won in drie sets van de Litouwer Ricardas Berankis: 6-1 6-4 6-1.

Djokovic had maar anderhalf uur nodig om de klus te klaren. De Serviër, ook de nummer 1 van de plaatsingslijst in Parijs, maakte het in de derde set met de derde break snel af: 6-1.

In de achtste finale zal Djokovic het opnemen tegen het 19-jarige Italiaanse talent Lorenzo Musetti, bezig aan zijn eerste Roland Garros. De nummer 76 van de wereldranglijst versloeg zijn landgenoot Marco Cecchinato in vijf sets: 3-6 6-4 6-3 3-6 6-3.

Ook titelverdedigster Swiatek naar vierde ronde

Iga Swiatek heeft zich geplaatst voor de achtste finales op Roland Garros. De titelverdedigster had het één set lastig tegen Anett Kontaveit uit Estland, maar won met 7-6 (4) 6-0.

Swiatek, als achtste geplaatst op het grandslamtoernooi in Parijs, moest haar ritme vinden in de eerste set tegen de als dertigste geplaatste Kontaveit. Die brak meteen de opslagbeurt van de Poolse en hield dat lang vol. Swiatek kwam echter terug en besliste de set in de tiebreak. In de tweede set stoomde ze met enkele breaks meteen door naar 5-0. Ze besliste het duel op haar eerste matchpoint.

Nadal verlengt titeljacht na hard werken

Rafael Nadal heeft de laatste zestien bereikt op het Roland Garros, het grandslamtoernooi van Parijs. De Spaanse titelverdediger had het zeker niet gemakkelijk tegen de Brit Cameron Norrie, maar won alsnog in drie sets: 6-3 6-3 6-3.

Nadal jaagt op zijn vijfde Roland Garros-zege op rij en zijn veertiende titel in totaal op het Parijse gravel. Tegen Norrie, die hem op de Australian Open ook al goed tegenstand wist te bieden, had Nadal het vooral in de tweede set lastig. De Britse nummer 45 van de wereldranglijst nam twee keer een break voorsprong in de set, maar Nadal kwam terug tot 3-3 en besliste de set met enkele fraaie punten.

In de derde set had de Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst aan één break voldoende om uit te lopen naar 5-2. Norrie weerde zich goed en sloeg een matchpoint van Nadal weg. Op 5-3 besliste de Spaanse gravelspecialist het alsnog op eigen service.