<
>

Titelhouder Nadal en Djokovic zonder setverlies naar tweede ronde Roland Garros

Rafael Nadal heeft zich in de eerste ronde van Roland Garros niet laten verrassen. De 34-jarige titelhouder rekende in drie sets af met de dertien jaar jongere Australiër Alexei Popyrin. Nadal moest nog wel in de derde set al zijn kwaliteiten aanspreken om de nummer 63 van de wereld van zich af te schudden: 6-3 6-2 7-6 (3). De partij duurde bijna twee en een half uur.

Beide spelers kwamen elkaar eerder dit jaar op het graveltoernooi van Madrid ook al tegen. Nadal won dat duel in de achtste finales simpel met twee keer 6-3.

Dertien zeges
Nadal won zijn favoriete grandslamtoernooi in Parijs dertien keer. De als derde geplaatste Spanjaard speelt in de tweede ronde tegen zijn Franse leeftijdsgenoot Richard Gasquet, de nummer 53 van de wereld.

Ook Djoko simpel verder
Ook Novak Djokovic is de eerste ronde van de Open Franse titelstrijd goed doorgekomen. De nummer 1 van de wereld liet zich op Roland Garros door de ploeterende en foeterende Amerikaan Tennys Sandgren niet van de wijs brengen. De kampioen van 2016 zegevierde na bijna 2 uur in drie sets: 6-2 6-4 6-2.

Voor Djokovic (34) was het zijn vierde zege op rij tegen Sandgren, de nummer 66 van de wereld. De 29-jarige Amerikaan was nogal ontevreden over zijn eigen spel en liet dat regelmatig in woord en gebaar merken. Daarmee haalde hij zichzelf uit de wedstrijd.

Djokovic speelt in de tweede ronde tegen de 35-jarige Uruguayaan Pablo Cuevas, de nummer 92 van de wereld.