<
>

Ook voor Rus is eerste ronde Roland Garros eindpodium

Pro Shots

Het is Arantxa Rus opnieuw niet gelukt zich te plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. De nummer 2 van Nederland moest met 7-5 7-5 haar meerdere erkennen in de Roemeense Mihaela Buzarnescu.

In de eerste set liet Rus twee setpunten onbenut en gaf ze een 5-2-voorsprong uit handen. In de tweede set kwam ze juist terug na een 5-2-achterstand. Ze wist echter geen derde set af te dwingen.

Niet afmaken
Rus begon goed op baan 12 en kwam direct met 3-0 voor. Ze kreeg de eveneens linkshandige Buzarnescu al vroeg aan het mopperen en stevende af op setwinst. Ze was op eigen opslag twee keer een punt verwijderd van winst van de eerste set, maar ze kon het niet afmaken.

Buzarnescu, de mondiale nummer 148 en ooit de nummer 24 van de wereld, leefde op en won zowaar zes games op een rij. Rus oogde wat aangeslagen en kwam met een dubbele break achter. Ze won echter twee keer op een rij de servicegame van Buzarnescu, maar een nieuwe break op 5-5 werd haar fataal. Rus besloot het duel na een uur en 43 minuten met een wild geslagen forehand, die ruim uit ging.

Nummer 83 van de wereld
Het is de vierde keer op een rij dat de 30-jarige Rus, de nummer 83 van de wereld, niet voorbij de openingsronde komt. Ook in 2013, 2018 en 2020 verloor ze haar eerste wedstrijd. Tussentijds kwam ze niet in actie in het hoofdtoernooi. In 2012 baarde Rus nog opzien op Roland Garros door de vierde ronde te halen.

Bij winst had Rus in de tweede ronde mogelijk aan mogen treden tegen Serena Williams, die het maandagavond nog opneemt tegen Irina-Camelia Begu uit Roemenië.