<
>

Bertens strandt in Madrid in tweede ronde

Tennisster Kiki Bertens is bij het graveltoernooi van Madrid gestrand in de tweede ronde. De als zevende geplaatste titelverdedigster was niet opgewassen tegen de Russin Veronika Koedermetova, de nummer 28 van de wereld. Bertens verzuimde haar kansen te benutten en verloor na 1 uur en 20 minuten in twee sets: 6-4 6-3.

Bertens speelde één keer eerder tegen Koedermetova. Vorig jaar won de 29-jarige Westlandse bij het toernooi van Sint-Petersburg in de achtste finales simpel van de Russische: 6-1 6-2. Bertens prolongeerde destijds haar titel bij dat evenement.

In de eerste set van het duel in Madrid wist Bertens in de derde game de service van Koedermetova te breken. De nummer 10 van de wereldranglijst kon haar voorsprong echter niet vasthouden. Ze leverde zowel in de achtste game als in de tiende game haar opslag in.

Ook in de tweede set kon Bertens niet profiteren van een snelle break. Ze moest twee servicebeurten op rij aan Koedermetova laten waarna de 24-jarige Russin de winst veiligstelde op haar eerste matchpoint.

Bertens was donderdag aan het toernooi in Madrid begonnen met een zege tegen de 15-jarige Victoria Jiménez Kasintseva uit Andorra: 6-4 6-0. Voor de Nederlandse topspeelster was dat haar eerste overwinning dit jaar op de WTA Tour. Bertens wist twee weken geleden wel te winnen in de Billie Jean King Cup in Den Bosch. Ze kwam echter slechts op een van de twee dagen in actie omdat ze hinder ondervond van een achillespeesblessure.

Bertens schreef in 2019 het toernooi in Madrid op haar naam. Ze versloeg in de finale de Roemeense kopvrouw Simona Halep. Vorig jaar ging het toernooi in de hoofdstad van Spanje niet door in verband met de uitbraak van het coronavirus.