<
>

Koolhof naar finale dubbelspel bij ATP-toernooi in München

Pro Shots

Wesley Koolhof heeft bij het ATP-toernooi van München de finale gehaald met zijn dubbelpartner Kevin Krawietz uit Duitsland. Het duo versloeg in de kwartfinale de Australiërs Matthew Ebden en John-Patrick Smith in twee sets: 6-4 6-3. Vervolgens hadden ze een walk-over in de halve finale tegen de Duitsers Yannick Hanfmann en Dominik Köpfer.

Tegenstander Hanfmann meldde zich donderdag af wegens een nekblessure. Hij trok zich ook terug voor de enkelpartij tegen Filip Krajinovic.

In de finale in München treffen Koolhof en Krawietz de winnaars van de halve finale tussen de Belgen Sander Gille en Joran Vliegen en de Duitsers Dustin Brown en Peter Gojowczyk.

Koolhof maakte afgelopen woensdag bekend dat hij de samenwerking met de Pool Lukasz Kubot heeft beëindigd. De beste Nederlandse tennisser in het dubbelspel meldde dat hij een koppel gaat vormen met landgenoot Jean-Julien Rojer. Zijn gelegenheidspartner Krawietz speelt normaal met zijn landgenoot Andreas Mies, maar die revalideert van een knieoperatie.