<
>

Bertens boekt eerste overwinning op WTA Tour van 2021

Pro Shots

Kiki Bertens heeft in Madrid voor het eerst in 2021 een partij op de WTA Tour gewonnen. Bertens was in twee sets te sterk voor de vijftienjarige Victoria Jiménez Kasintseva uit Andorra. Voor Jiménez Kasintseva was het haar debuut op de WTA Tour.

Jiménez Kasintseva speelde onbevangen en maakte in de eerste set indruk met vooral haar backhand. Wel maakte ze, net als Bertens, veel fouten. Op 5-3 mocht Bertens serveren voor de set, maar de Andorrese brak Bertens overtuigend met een paar knappe winners. In de daaropvolgende game lukte het Bertens wel om de set te pakken: 6-4.

In de tweede set speelde Bertens geconcentreerder. Een vroege break was de basis voor een sterke set van de Wateringse. Het verzet van Jiménez Kasintseva was gebroken: 6-0.

Eerste zege op WTA Tour van 2021
Voor Bertens is het vooralsnog geen prettig seizoen. Na een achillespeesoperatie is ze nog niet de oude. Veel wedstrijden gingen verloren en ook bleef ze last houden van die achillespees.

De overwinning op Jiménez Kasintseva is voor Bertens haar eerste overwinning op de WTA Tour in dit kalenderjaar. In 2019 won Bertens in haar hoogtijdagen het prestigieuze toernooi in Madrid. Vorig jaar werd het evenement gecanceld vanwege de coronapandemie, waardoor Bertens de titelverdedigster is in Madrid.

Voor de samenvatting van de partij van Bertens, klik hier. Het hele toernooi in Madrid is bij ons te zien op ESPN 5.