<
>

Bertens start Billie Jean King Cup tegen Xinyu Wang

ANP Foto

Kiki Bertens begint vrijdag tegen de Chinese Xinyu Wang in de play-offs van de Billie Jean King Cup, voorheen de Fed Cup. Daarna neemt Arantxa Rus het op tegen Xiyu Wang. De ontmoeting met de Chinese tegenstanders wordt gespeeld op gravel in de Maaspoort van Den Bosch.

Bertens heeft nog niet eerder tegen de Chinese nummer 146 van de wereldranglijst gespeeld. De 29-jarige Westlandse is zelf de nummer 11 van de wereld. Bertens maakte eind februari haar rentree na een achillespeesoperatie, maar kon in de drie toernooien die ze speelde nog niet winnen.

Vierde ontmoeting

Rus treft met Xiyu Wang een tegenstandster waar ze recentelijk drie keer tegen speelde. De 30-jarige Nederlandse, die op de 83e plaats staat van de WTA-ranking, won twee keer en verloor een keer van de Chinese nummer 134. De drie partijen werden op hardcourt gespeeld.

Quilifiers

Zaterdag begint Bertens tegen Xiyu Wang en speelt Rus daarna tegen Xinyu Wang. In de afsluitende dubbel nemen Demi Schuurs en Lesley Pattinama-Kerkhove het op tegen Shuai Zhang en Saisai Zheng.

De winnaar van de ontmoeting tussen Nederland en China mag zich via de zogeheten qualifiers proberen te plaatsen voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup in 2022 in Boedapest.