<
>

Djokovic en Nadal winnen overtuigend bij rentree

Novak Djokovic heeft zijn rentree op de baan met een duidelijke overwinning gevierd. De nummer één van de wereld rekende in de tweede ronde van het toernooi van Monte Carlo overtuigend af met de Italiaan Jannik Sinner: 6-4, 6-2.

Djokovic speelde zijn eerste partij sinds de Australian Open, die hij in februari voor de negende keer won. De Serviër nam daarna de tijd om te herstellen van een spierscheurtje in zijn buik.

Tegen Sinner stond Djokovic meteen op scherp. Hij was in anderhalf uur klaar met de jonge Italiaan, die onlangs nog de finale haalde van het masterstoernooi in Miami. "Ik ken deze baan goed, want ik heb er bijna vijftien jaar getraind. Het voelt een beetje als een thuiswedstrijd spelen", zei de achttienvoudig grandslamwinnaar.

In de achtste finale – die donderdag wordt gespeeld – staat Djokovic tegenover de dertigjarige Brit Daniel Evans. Evans won in zijn tweede ronde verrassend van de hoger aangeslagen Pool Hubert Hurkacz (6-4, 6-1).

Overwinning van Nadal

Ook Rafael Nadal heeft zich bij zijn rentree op de tennisbaan niet laten verrassen. De Spaanse nummer 3 van de wereld won in de tweede ronde van het graveltoernooi van Monaco vlot van de Argentijn Federico Delbonis: 6-1 6-2.

Nadal, die in de eerste ronde vrijaf had, speelde zijn eerste wedstrijd sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open in februari. Hij speelt in de achtste finales tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, de nummer 17 van de wereld.