<
>

Demi Schuurs wint dubbel-titel Charleston

Demi Schuurs ANP

Demi Schuurs heeft samen met Nicole Melichar het WTA-toernooi van Charleston gewonnen. Het Nederlands-Amerikaanse duo won in de finale met 6-2, 6-4 van het Tsjechische koppel Bouzkova-Hradecka. Het was hun tweede toernooizege van dit jaar, de derde sinds de start van hun samenwerking afgelopen najaar. Vorig jaar wonnen ze het toernooi van Straatsburg. Dit jaar waren ze al de besten op de Qatar Open in Doha. Tussendoor bereikten Schuurs en Melichar de halve finales op de Australian Open. Schuurs heeft nu veertien WTA-titels in het dubbelspel op haar naam staan en staat in de dubbel-ranking als nummer twaalf van de wereld genoteerd.

"We kennen elkaar goed en voelen elkaar goed aan", zei Schuurs op een persconferentie na afloop van de finale. "Nicole heeft bijvoorbeeld een goede opslag en ik kom graag naar het net. Zo zetten we onze tegenstanders vaak onder druk. We zijn goede vrienden op de baan en buiten de baan. Dat helpt ons ook."

Voor Schuurs is het logisch dat ze zich volledig op het dubbelspel concentreert. "Toen ik nog singles speelde, was mijn hoogste notering op de wereldranglijst 512. In het dubbelspel presteer ik naar verhouding veel beter. Door mij volledig op het dubbelspel te concentreren word ik nog steeds beter."

Billie Jean King Cup

Schuurs gaat zich nu melden bij het Nederlandse dames-team dat komend weekend tegen China aantreedt in de Billie Jean King Cup, de opvolger van de FED-Cup. Naast Demi Schuurs zijn ook Kiki Bertens, Arantxa Rus en Lesley Pattinama-Kerkhove geselecteerd door teamcaptain Paul Haarhuis.