<
>

Bertens ook in Miami roemloos ten onder

Kiki Bertens speelde vrijdagavond haar eerste partij op de Miami Open. Ze verloor in twee sets van Liudmila Samsonova, de nummer 126 van de wereldranglijst.

De Nederlandse nummer 11 van de wereld begon slecht aan de wedstrijd en kwam in de eerste set al snel op een 3-0 achterstand. Bij een 4-1 stand lag de partij even stil, omdat de tape op de schouder van Samsonova losliet. Bertens kwam goed uit die onderbreking, want ze pakte gelijk een game op love, waardoor ze terug in de wedstrijd kwam. De comeback was alleen van korte duur, want de set ging uiteindelijk met 6-2 naar Samsonova.

In de tweede set lukte het Bertens ook niet om zich te herpakken. Deze set ging zelfs met 6-1 verloren, waardoor ze roemloos ten onder ging.

Nog geen overwinning in 2021

Bertens wacht dit jaar nog op haar eerste zege. De Nederlandse keerde in Doha terug na haar achillespeesoperatie, maar verloor zowel in Doha als Dubai meteen haar eerst partij in straight sets.

Volgende ronde

Het kon in de derde ronde een Nederlands feestje worden tussen Arantxa Rus en Kiki Bertens, maar zelfs dit feestje gaat niet door. Rus verloor eerder op de avond al, waardoor een gehele Nederlandse partij al uit de lucht was. Met de uitschakeling van Bertens zien we helemaal geen Nederlandse tennissters meer in actie tijdens het enkeltoernooi in Miami. Rus en Bertens zijn samen nog wel actief in het dubbeltoernooi. Zaterdag spelen ze tegen het Tsjechische duo Kateřina Siniaková en Barbora Krejčíková