<
>

Aardbeving tijdens tenniswedstrijd: "Wisten niet wat er gebeurde"

Alexander Zverev heeft de finale van het ATP-toernooi van Acapulco (Mexico) bereikt. Daarin neemt hij het op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas. Toch ging het na afloop over hele andere dingen. Er was namelijk een aardbeving tijdens de wedstrijd tussen Zverev en zijn Duitse landgenoot Dominik Köpfer.

Zverev won de eerste set en wil in de tweede set vrolijk verder gaan. Maar dan begint het te trillen op de baan en in het stadion. Dat kwam door een aardbeving met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum daarvan lag op zo'n 60 kilometer van Acapulco.

"Ik wist niet wat er gebeurde. Mijn tegenstander ook niet. We hoorden het publiek. De lichten waren aan het trillen en ik denk dat het publiek het meer voelde dan wij. Wij renden over de baan en we maakten het punt gewoon af tijdens de aardbeving. We voelden er dus niet veel van, maar dan nog. Ik weet natuurlijk wel dat dit vaker gebeurt in Acapulco. Ik heb dit eerder meegemaakt. Ik denk dat dit normaal is voor Acapulco", zei Zverev met een lach na afloop over het bizarre moment.

De partij werd niet stilgelegd en even later trok Zverev ook de tweede set naar zich toe en plaatste hij zich zo voor de finale.