<
>

Rentree Federer eindigt in kwartfinale Doha

Pro Shots

Roger Federer heeft de tweede partij na zijn rentree verloren. De 39-jarige Zwitser verloor in de kwartfinale van het Qatar Open in Doha in drie sets van de Georgiër Nikoloz Basilasjvili: 6-3 1-6 5-7. Federer verspeelde in de derde en beslissende set een matchpoint.

De twintigvoudig grandslamkampioen onderging vorig jaar een knie-operatie en had meer dan een jaar nodig om te revalideren. Hij speelde sinds zijn uitschakeling in de halve finales van de Australian Open in 2020 geen wedstrijden meer.

Eerste match wel succesvol

Federer won woensdag wel de eerste wedstrijd na zijn lange afwezigheid, zij het nipt. Hij had drie sets nodig tegen de Brit Daniel Evans (7-6 (8) 3-6 7-5). De Zwitser was in Doha als tweede geplaatst.

Nederlaag al vergeten

"Ik ben nog niet 100 procent. Ik kan het voelen, ik kan het zien", zei Federer na zijn nederlaag. "Ik ben nog in een opbouwfase en tevreden over hoe ik mij voelde op de baan. Ik ben blij dat ik twee wedstrijden achter elkaar heb kunnen spelen. Deze nederlaag is heel makkelijk te plaatsen. Ik ben hem al vergeten."

Federer gaat terug naar de tekentafel en heeft zich daarom afgemeld voor het toernooi van Dubai, dat volgende week begint. "Trainen is nu het beste. Mijn doel is om 100 procent te zijn als het grasseizoen begint", aldus de achtvoudig winnaar van Wimbledon.