<
>

Tennisser Andy Murray test positief op corona

Andy Murray in actie op Roland Garros Pro Shots

De Schotse tennisser Andy Murray heeft positief getest op het coronavirus. Volgens de Schotse omroep STV verkeert de voormalige nummer 1 van de wereld verder in goede gezondheid. De drievoudig grandslamwinnaar verblijft momenteel in thuisisolatie.

Murray hoopt komende maand volgens plan deel te nemen aan de Australian Open. Dat eerste grandslamtoernooi van het jaar begint op 8 februari. De deelnemers vliegen deze week met chartervluchten naar Australië, waar ze eerst twee weken in quarantaine gaan. De tennissers mogen 5 per uur dag hun hotelkamer uit, onder meer om te trainen.

De 33-jarige Schot, vijfvoudig finalist in Melbourne, mist de charter die hem naar Australië had moeten brengen. Of dat ook gevolgen heeft voor zijn deelname aan het toernooi, is nog onduidelijk. "De fans van de Australian Open houden van Andy en we weten hoe graag hij hier in Melbourne meedoet en hoe hard hij heeft gewerkt voor deze kans", zegt de organisatie in een korte verklaring.

Murray is door heupproblemen afgezakt naar de 123e plek op de wereldranglijst. Hij heeft voor de komende editie van de Australian Open een wildcard ontvangen. Murray zou afgelopen week eigenlijk meedoen aan het ATP-toernooi van Delray Beach, maar hij besloot zich af te melden voor de trip naar de VS, uit angst om besmet te raken met het coronavirus en daardoor de Australian Open te moeten missen. Thuis heeft hij het virus nu alsnog opgelopen.