<
>

Griekspoor verliest finale ATP in Washington

ANP Foto

Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd zijn derde ATP-titel van het jaar te veroveren. De Nederlander moest in de eindstrijd van het hardcourttoernooi van Washington zijn meerdere erkennen in de Brit Dan Evans. Het werd 7-5 6-3. De partij werd in de tweede set enkele uren onderbroken wegens bliksem.

De 27-jarige Griekspoor pakte begin dit jaar de titel in het Indiase Pune en was in de zomer ook de beste in Rosmalen. Tot de derde titel van 2023 kwam het in de hoofdstad van de Verenigde Staten niet voor Griekspoor, die in de halve eindstrijd nog de als eerste geplaatste Amerikaan Taylor Fritz had verrast.

Evans pakt ATP-titel in Washington ten koste van Griekspoor

Nummer 30 van de wereld Evans pakte in Washington zijn tweede titel. Begin 2021 was hij de beste op een ATP-toernooi in Melbourne.

Griekspoor naar 26ste plaats op ATP-ranking

Griekspoor heeft met de finaleplaats zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst bereikt. De Noord-Hollander stijgt dankzij het ATP-toernooi van Washington naar de 26ste plaats, elf plekken hoger dan vorige week.

Volgende toernooi Griekspoor

Griekspoor reist nu door naar Canada, waar hij de komende dagen meedoet aan het masterstoernooi van Toronto. Daar is Alexander Zverev zijn eerste tegenstander.

Gauff wint WTA-titel in Washington

Coco Gauff heeft bij de vrouwen het toernooi (WTA-niveau) in Washington gewonnen. De Amerikaanse, nummer zeven van de wereld, versloeg in de finale de als vierde geplaatste Griekse Maria Sakkari. Dat deed het 19-jarige talent in twee sets, 6-2 6-3. In haar vijfde finale veroverde Gauff daarmee haar vierde titel en de tweede van dit seizoen. In januari was ze de beste in het Nieuw-Zeelandse Auckland.