<
>

Djokovic verslaat Alcaraz en gaat op voor Grand Slam-record

ANP

Novak Djokovic staat zondag in de finale van Roland Garros. De Serviër versloeg Carlos Alcaraz met 6-3 5-7 6-1 6-1. Alcaraz kreeg in de derde set te maken met een krampaanval en moest de derde en vierde set - nadat ze allebei al een set hadden gewonnen - kansloos aan Djokovic cadeau doen. Door de overwinning kan Djokovic zondag het recordaantal van 23 gewonnen Grand Slams pakken.

Hogeschooltennis
Voor de tennisliefhebbers was het voordat Alcaraz na bijna 2,5 uur geblesseerd raakte, genieten met een hoofdletter G. Het was een tennisgevecht van het allerhoogste niveau. Het publiek in het Stade Roland-Garros in Parijs kreeg precies waar vooraf op gehoopt werd: tennis van een zo nu en dan ongelofelijk niveau.

De slijtageslag werd door de blessure van de 20-jarige Spanjaard abrupt onderbroken. Blessurebehandelingen kregen Alcaraz niet meer aan de praat en het tennis van het allerhoogste niveau zagen we na de blessure geen moment meer. Alcaraz probeerde het nog wel, maar lastig kon hij het de 36-jarige Djokovic niet meer maken.

Djokovic neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar uit de andere halve eindstrijd tussen Casper Ruud en Alexander Zverev.