<
>

Nadal mist Roland Garros: "2024 wordt mijn laatste jaar"

Rafael Nadal doet definitief niet mee aan Roland Garros. De 36-jarige Spaanse tennisser meldde tijdens een persbijeenkomst in zijn eigen tennisschool dat hij niet voldoende is hersteld van de heupblessure, die hem al sinds januari aan de kant houdt. Nadal is recordwinnaar van het Franse open. Hij schreef het grandslamtoernooi in Parijs veertien keer op zijn naam.

Nadal zei op zijn persconferentie dat hij niet weet wanneer zijn blessure over zal zijn en voegde daaraan toe dat 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De Spanjaard meldde zich de afgelopen weken al af voor de graveltoernooien in Barcelona, Madrid en Rome. Ook deed hij niet mee aan de hardcourt-toernooien Indian Wells en Miami. Hij kwam voor de laatste keer in actie op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Nadal won Roland Garros bij zijn debuut in 2005 voor het eerst. Vorig jaar pakte hij zijn veertiende titel door in de finale de Noor Casper Ruud te verslaan. Hij veroverde toen zijn 22e grandslamtitel en is samen met de Serviër Novak Djokovic recordhouder.