<
>

Van de Zandschulp verslaat Ruud en wint voor het eerst van top 5-speler

Botic van de Zandschulp heeft voor het eerst in zijn carrière gewonnen van een speler uit de mondiale top vijf. De Noorse nummer vier Casper Ruud werd met 3-6, 6-4, 6-4 na bijna drie uur verslagen. De 27-jarige Van de Zandschulp boekte de overwinning in de derde ronde van het masterstoernooi van Miami.

Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida. De wedstrijd tegen Ruud ging lange tijd gelijk op. De drie jaar jongere Ruud kwam in de beslissende set een break voor, maar lukte het niet om de voorsprong te behouden. Mastertoernooien zijn op de vier Grand Slams na de grootste toernooien waarbij veel ATP-punten te verdienen zijn.

Sterke reeks tegen Ruud
Het is niet de eerste overwinning tegen Ruud van de Veenendaler. In 2021 won Van de Zandschulp al van het Noorse toptalent op de US Open. Van de Zandschulp heeft in totaal drie van de vier duels met de Noor gewonnen. Ruud beleeft momenteel een stroeve seizoensstart: het lukte hem op geen enkel toernooi dit jaar om twee partijen achter elkaar te winnen.

Ruud maakte overigens wel meer punten dan Van de Zandschulp, maar dat mocht niet baten (111-103).