<
>

Tennislegende Federer (41) zet punt achter imposante carrière

ANP Foto

Roger Federer heeft zijn afscheid aangekondigd. De Laver Cup, die volgende week op het programma staat, wordt het laatste kunstje van de 41-jarige Zwitser.

Door blessures kwam het tennisicoon de laatste jaren niet meer op zijn oude niveau. "Het is tijd om te herkennen wanneer het tijd is om te stoppen", deelt Federer met zijn fans.

Federer neemt afscheid met 20 grandslamtitels. Hij is nog altijd de meest succesvolle tennisser op Wimbledon, de grand slam die hij acht op zijn naam schreef. Verder was hij zes keer de beste op de Australian Open, één keer op Roland Garros en vijf keer op de US Open.

De Zwitser heeft door de jaren heen heel wat records achter zijn naam gekregen. Zo werd hij in 2018 de oudste nummer één van de wereld ooit met zijn 36 jaar en heeft hij nog altijd het record voor de meest opeenvolgende weken op die nummer één positie. Federer hield het namelijk 237 weken vol aan de top van de ATP-ranking.

In 2003 veroverde Federer zijn eerste grand slam. Op Wimbledon pakte hij zijn eerste hoofdprijs door in de finale af te rekenen met de Australiër Mark Philippoussis. Daarna zou hij de grand slam nog vier keer op rij winnen.