<
>

Met Brouwer sneuvelt ook laatste Nederlander in enkelspel US Open

ANP

Gijs Brouwer is het niet gelukt om de derde ronde van de US Open te bereiken. De debutant op een Grand Slam won de eerste set nog wel met 6-7 (1), maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de Italiaan Lorenzo Musetti. Het werd 7-6 (1), 3-6, 4-6, 2-6.

Nederlaag
De nederlaag is absoluut geen schande voor de 26-jarige Brouwer. De Italiaan is momenteel de nummer 30 van de wereld, Brouwer is de mondiale nummer 181. Musetti kon zich na sterke tiebreak in de eerste set van Brouwer knap herpakken. Na de eerste set werd hij nog behandeld aan zijn hand.

Vanaf de tweede set werd Musetti meer de baas in de langere rally’s en liep hij steeds wat meer uit bij de vermoeide Brouwer. In New York heeft de Nederlander 120.000 euro bij elkaar getennist, terwijl hij voor aanvang van de US Open in totaal 167.000 euro bij elkaar had geslagen.

Eerder werden Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven al in de tweede ronde uitgeschakeld. Tallon Griekspoor en Arantxa Rus kwamen niet voorbij de eerste horde.

Nadal
Ook Rafael Nadal kwam in actie: de Spanjaard won ondanks dat hij weer een set moest afstaan, vrij eenvoudig van Fabio Fognini. Het werd 2-6, 6-4, 6-2, 6-1. Nadal raakte in de vierde set nog geblesseerd nadat zijn racket hard tegen zijn neus kwam.