<
>

Rybakina houdt Jabeur af van eerste Afrikaanse Wimbledon-zege

Pro Shots

Ons Jabeur (nummer 2 van de plaatsingsranglijst) en Jelena Rybakina (nummer 23) maakten er een gigantisch spannende Wimbledon-finale van. In een thriller van drie sets was het uiteindelijk Rybakina die haar eerste grandslamtitel ooit pakte: 6-3, 2-6, 2-6. Voor beiden zou een grandslamtitel een primeur zijn, voor allebei was het eveneens de eerste grandslamfinale.

Jabeur slaagde erin om de eerste set te pakken in 6-3. Twee keer wist ze de opslag van Rybakina te verschalken. Haar Kazachse tegenstander maakte in de eerste set te veel directe fouten. Jabeur maakte haar set schitterend af in een love game.

Tweede set
Rybakina draaide in de tweede set de rollen om, brak Jabeur twee keer op haar service en maakte veel minder fouten. Die dwong ze vervolgens wel af bij de Afrikaanse, waardoor ze de tweede set makkelijk won in 2-6.

De Kazachse was in de derde set ook de betere. Vroeg in de set forceerde ze een break. Nadat ze eerder al Simona Halep, Ajla Tomljanović, Petra Martić, Zheng Qinwen en Bianca Andreescu versloeg, maakte ze vervolgens haar eerste matchpoint meteen af op eigen service.

Geen Afrikaanse titel
Ons Jabeur zou de eerste Arabische en Afrikaanse vrouw zijn die een grandslamtitel pakt. Rybakina is geboren in Rusland, maar veranderde in 2018 van nationaliteit. Voor haar adoptieland was het eveneens de eerste grandslamtitel.