<
>

Jabeur en Rybakina voor het eerst naar finale op Wimbledon

Pro Shots

Ons Jabeur is de eerste finaliste op Wimbledon. De nummer 2 van de wereld was met 6-2 3-6 6-1 te sterk voor de Duitse Tatjana Maria, de verrassing van het vrouwentoernooi.

Na een uur en 43 minuten maakte de Tunesische tennisster het af op haar tweede wedstrijdpunt, na een misser van Maria, die een forehand in het net sloeg. Jabeur betrok Maria in de feestvreugde en zorgde ervoor dat de 34-jarige Duitse, de mondiale nummer 103, een luid applaus kreeg.

De 27-jarige Jabeur stond nooit eerder in de finale van een grandslamtoernooi. Ze neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen Elena Rybakina uit Kazachstan.

Rybakina wint van Halep

Rybakina heeft voor het eerst in haar carrière de finale van Wimbledon gehaald. De 23-jarige tennisster versloeg in de halve finale de Roemeense Simona Halep in twee sets: 6-3 6-3.

Voor Rybakina, de mondiale nummer 23, was het de eerste keer dat ze in de halve finale van een grandslamtoernooi stond. Haar opponente Halep won het toernooi in Londen in 2019, nadat ze een jaar eerder ook Roland Garros had gewonnen.

Rybakina liep met een break meteen uit naar 3-0 in de eerste set. Die marge gaf ze ook niet meer weg. In de tweede set won ze ook direct de opslag van de Roemeense, maar die kwam nog goed terug tot 2-2.

Halep verspeelde echter meteen weer haar servicebeurt en die voorsprong stond Rybakina niet meer af. Nog op de service van de voormalig Wimbledon-winnares sloeg ze toe met een winnende return.