<
>

Van de Zandschulp strijdend ten onder tegen Nadal

ANP Foto

Botic van de Zandschulp heeft op het Centre Court van Wimbledon wederom zijn meerdere moeten erkennen in Rafael Nadal. De nummer vier van de wereld won op Roland Garros ook al in drie sets van de Nederlander. Ook in Londen leek het lang een kansloze missie, maar in de laatste set liet Van de Zandschulp toch nog even zijn tanden zien en dwong hij de Spanjaard tot het uiterste: 6-3, 6-2, 7-6 (6).

In de eerste set gingen de eerste negen games gelijk op, maar toen sloeg Nadal exact op het juiste moment toe en brak de service van de Nederlander en won daarmee de eerste set. Direct in de eerste game van de tweede set had Van de Zandschulp de kans om Nadal te breaken, maar een sterke eerste service van Nadal poetste de break weg. Nadal leek toen los en pakte de tweede set overtuigend: 6-2.

Breakpoints waren er wel, maar benutten deed Van de Zandschulp zijn kansen pas in de derde set. De 26-jarige geboren Wageninger begon de derde set hoopgevend door Nadal te breken, echter verloor de Nederlander direct weer zijn eigen servicebeurt. Na een mooie love-game leek de hoop toch vervlogen voor Van de Zandschulp, die vier games achter elkaar verloor. Nadal kon op 5-3 serveren voor de winst, maar het was Van de Zandschulp die ongekende veerkracht toonde door Nadal te breaken en er daarna een tie-break van te maken.

Uiteindelijk wist Nadal de laatste set via die tie-break met veel moeite binnen te slepen, waardoor de de 36-jarige Spanjaard in de race blijft voor het winnen van alle vier de grandslamtoernooien in hetzelfde jaar. Voor de Nederlanders is het verrassende Wimbledon toernooi met de uitschakeling van Van de Zandschulp helaas ten einde.