<
>

Van De Zandschulp en Pattinama-Kerkhove bereiken tweede ronde Wimbledon

ANP

Opnieuw Nederlands succes op Wimbledon. Botic van de Zandschulp en Lesley Pattinama-Kerkhove hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Arantxa Rus wist niet te winnen: zij verloor kansloos van Catherine Harrison.

Bijzondere dag
Voor Pattinama-Kerkhove was het wel een heel bijzondere dag: als lucky loser kreeg zij pas vlak voor aantreden te horen toegevoegd te zijn aan het hoofdschema. Lesley Pattinama-Kerkhove was met 6-4 3-6 6-1 te sterk voor Sonay Kartal. Een prachtig affiche wacht voor de Nederlandse: in ronde twee is zij de opponent van de nummer één van de wereld, Iga Świątek.

Ook voor Van de Zandschulp was het een prachtige dag op de meest prestigieuze Grand Slam. Op baan 4 was hij met 6-2 6-3 6-3 te sterk voor de veertig-jarige Feliciano López. De 26-jarige Van de Zandschulp begon goed aan de wedstrijd en dat zorgde meermaals voor frustratie bij de Spanjaard. Dat goede spel kon de Nederlandse nummer 25 van de wereld ook in set 3 uitbouwen en won zo vrij eenvoudig.

Gisteren was er ook al genoeg Nederlands succes in Londen. Rosmalen-winnaar Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor wonnen hun partij in de eerste ronde.