<
>

'Lucky Loser' Pattinama-Kerkhove vecht zich naar tweede ronde Wimbledon

ANP Foto

Voor Lesley Pattinama-Kerkhove was het een bijzondere dinsdagmiddag. De tennisster kreeg pas een paar uur van tevoren te horen dat ze mee mocht doen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon, nadat ze als 'Lucky Loser' was toegevoegd door een blessure van Danka Kovinic. Op het hoofdtoernooi schopte ze het vervolgens langs de Britse Sonay Kartal.

De Nederlandse won in 6-4 3-6 6-1 van Kartal, die door een wildcard mee mocht doen aan het hoofdtoernooi. Zij stond 226ste op de wereldranglijst, Pattinama-Kerkhove zelf staat 138ste. Het Engelse grastoernooi kan nog mooier worden, want nummer één van de wereld Iga Swiatek is waarschijnlijk de tegenstander in de tweede ronde. Vorig jaar haalde Pattinama-Kerkhove ook de tweede ronde op Wimbledon. Ze verloor toen van de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Voor Arantxa Rus was het een toernooi om snel te vergeten. De Nederlandse slaagde er niet in om voor het eerst sinds 2012 door te gaan naar de tweede ronde. Rus moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse qualifier Catherina Harrison, die won in 6-1 6-4. Harrison was de nummer 262 van de wereld.