<
>

Van Rijthoven en Griekspoor naar tweede ronde Wimbledon

ANP

Tim van Rijthoven heeft zijn debuut op Wimbledon opgeluisterd met een afgetekende overwinning. Van Rijthoven, nummer 104 van de wereld, rekende in drie sets af met de Argentijn Federico Delbonis: 7-6 (7) 6-1 6-2.

Van Rijthoven kwam in de eerste set terug van een 5-2 achterstand. In de tiebreak die volgde werkte hij een setpunt weg en wist bij 8-7 de set binnen te slepen na een misser van Delbonis. Daarna had Van Rijthoven weinig meer te duchten van de nummer 84 van de wereld.

De 25-jarige Nederlander kreeg toegang tot het grandslamtoernooi via een wildcard die hij verdiende met het winnen van de Libema Open. In de tweede ronde neemt Van Rijthoven het op tegen Reilly Opelka of Carlos Taberner.

Ook Griekspoor bereikt tweede ronde

Tallon Griekspoor moest dieper gaan dan Van Rijthoven, maar bereikte ook de tweede ronde. In vier sets was hij te sterk voor de Italiaan Fabio Fognini, de nummer 63 van de wereld. Vorig jaar werd Griekspoor tijdens zijn debuut in Londen uitgeschakeld door Alexander Zverev. Griekspoor wacht een zware kluif in de tweede ronde. Het Spaanse supertalent Carlos Alcaraz is namelijk zijn tegenstander.