<
>

Taylor Fritz wint titel Indian Wells en maakt einde aan zegereeks Rafael Nadal

Taylor Fritz heeft het masterstoetnooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. De 24-jarige Amerikaan maakt daardoor een einde aan de ongeslagen reeks van Nadal in 2022. De wedstrijd werd in twee sets beslist: 3-6, 6-7.

Beide spelers verschenen niet helemaal fit aan de start van de wedstrijd. Het was duidelijk zichtbaar dat Nadal meer last ervaarde van zijn pijntjes in de eerste games van de finale. Hij leverde zijn eerste twee opslagbeurten in en stond direct met 4-0 achter. De Spanjaard pakte in de achtste game nog een break terug, maar Fritz wist een game later de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set ging de wedstrijd gelijk op. Het resulteerde in een paar schitterende rally’s waar het publiek hoorbaar van genoot. Zo werkte Fritz in de vijfde game een breakpunt weg met enkele katachtige reflexen aan het net. Beide spelers hielden aan het einde van set twee hun servicegames. In de beslissende tiebreak mistte Nadal op 5-4 een open kans om op setpunt te komen. De daaropvolgende twee punten gingen naar Fritz en zo wist hij de titel binnen te halen.

De eerste mastertitel van Fritz zorgt voor de eerste nederlaag van Nadal in 2022. De imposante reeks van de Spanjaard kwam na drie achtereenvolgende toernooizeges ten einde. Na de wedstrijd vertelde Nadal dat hij pijnscheuten ervaarde tijdens het bewegen en ademhalen. Dit belemmerde hem zichtbaar om zijn optimale niveau te halen. Nadal maakte al eerder bekend dat hij het toernooi van Miami, dat deze week begint, aan zich voorbij laat gaan.